ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΛΑΥΡΙΟ 2009

 

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου 4

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2009


Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου εγκαινιάζεται μεγάλη έκθεση γραμματοσήμων και ταχυδρομικής ιστορίας, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Στα 4.500 περίπου φύλλα τύπου Α4 που πρόκειται να εκτεθούν στα ειδικά εκθεσιακά πλαίσια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων γεμάτα γραμματόσημα, επιστολές, κάρτες και άλλα ντοκουμέντα. Τα περισσότερα εξερευνούν τον Ελλαδικό χώρο του 19ου και 20ου αιώνα, άλλα μας ταξιδεύουν μακριά, άλλα μιλούν για την Ευρώπη ή τη θρησκεία, άλλα για το ποδόσφαιρο, τις Ολυμπιάδες κτλ.

 

Η Εθνική Φιλοτελική Έκθεση "Λαύριο 2009" αποτελεί τη συνέχεια ενός θεσμού εθνικών φιλοτελικών εκθέσεων που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, στα πρότυπα αντίστοιχων εκθέσεων του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια είχαν προηγηθεί η "Καρδίτσα 2006", η "Φιλοτέλεια 2005" και η "Εφίλα 2002". Η Έκθεση διοργανώθηκε από την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής και την Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και απολαμβάνει της υποστήριξης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, του Δήμου Λαυρεωτικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

 

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 4 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης 10:00-14:00 και 17:00-21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

 

Διαρκής ενημέρωση από το www.hps.gr/lavrion2009

 

 

Δελτίο Τύπου 3

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2009


Διαβεβαιώνουμε εκθέτες και επισκέπτες ότι η προκήρυξη των Γενικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου δεν θα επηρεάσει καθόλου το πρόγραμμα της Έκθεσης.

 

 

Δελτίο Τύπου 2

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2009


Οι προετοιμασίες για την Εθνική Φιλοτελική Έκθεση "Λαύριο 2009" συνεχίζονται κανονικά. Η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις προσπάθειές της έχουν συνδράμει ως Υποστηρικτές της Έκθεσης:
- το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου,
- τα Ελληνικά Ταχυδρομεία,
- ο Δήμος Λαυρεωτικής,
- η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής.


Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι συμμετοχές των εκθετών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Οργανωτική Επιτροπή το γεγονός ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής ελληνικών εκθεμάτων από διάφορα σημεία του εξωτερικού. Εξίσου τιμητική είναι και η συμπαράσταση και η υποστήριξη των αλλοδαπών φίλων του ελληνικού φιλοτελισμού.


Ο εξαιρετικής αισθητικής εκθεσιακός χώρος στο Τεχνολογικό Πάρκο και τα μεγάλης ποικιλίας εκθέματα αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της Έκθεσης. Με τη βοήθεια και του γλυκού φθινοπωρινού καιρού, η Οργανωτική Επιτροπή αισιοδοξεί ότι εκθέτες και επισκέπτες θα απολαύσουν ένα εξαιρετικό πενθήμερο. Λεπτομέρειες για τα τρία ξενοδοχεία της περιοχής που θα εξυπηρετήσουν την Έκθεση, καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες, βρίσκονται ήδη στον συνεχώς ανανεούμενο ιστότοπο της Έκθεσης www.hps.gr/lavrion2009.

 

 

Δελτίο Τύπου 1

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2009


Στις 19 Μαΐου 2009, η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής και η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία συμφώνησαν την από κοινού διοργάνωση Εθνικής Φιλοτελικής Έκθεσης, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2009.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας. Περιλαμβάνει όλες τις Τάξεις Συναγωνισμού, συν την πειραματική Ανοικτή Τάξη, σε 300 περίπου πλαίσια των 16 φύλλων. Προσκαλούνται να συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι εκθέτες με εκθέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, κυρίως δε προσκαλούνται νέοι εκθέτες και νέα εκθέματα.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση θα γνωστοποιούνται εγκαίρως στον ιστότοπο της Έκθεσης www.hps.gr/lavrion2009, με συνεχή Δελτία Τύπου και μέσω του περιοδικού "Φιλοτέλεια". Μόλις οριστικοποιηθούν, ο Κανονισμός και η Αίτηση Συμμετοχής θα είναι αμέσως διαθέσιμα από τον ιστότοπο της Έκθεσης.

 

Η έκθεση "Λαύριο 2009" αποτελεί τη συνέχεια ενός θεσμού εθνικών φιλοτελικών εκθέσεων που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960. Τα τελευταία χρόνια είχαν προηγηθεί η "Καρδίτσα 2006", η "Φιλοτέλεια 2005" και η "Εφίλα 2002".