ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1
 

Αυτή τη χρονιά οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στη κοιτίδα τους και σημαδεύουν το νέο αιώνα.

Η Ελλάδα είναι περήφανη που φιλοξενεί για τρίτη φορά, μετά το 1896 και 1906, μια σύγχρονη Ολυμπιάδα.

Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός φιλοτελισμός εορτάζει την εκθεσιακή του χρονιά με την καθιερωμένη ειδικευμένη παγκόσμια φιλοτελική έκθεση με την ονομασία OLYMPHILEX (από τα αρχικά Οlympic Philatelic Exhibition) η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, την  ίδια περίοδο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχοντας στο παγκόσμιο αυτό γεγονός ως μέγας εθνικός χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, οργανώνoυν την OLYMPHILEX 2004 με τη συνεργασία της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (ΕΦΟ) τη βοήθεια της Ελληνικής Ένωσης Ολυμπιακού-Αθλητικού Φιλοτελισμού (ΕΕΟΑΦ),  τη προστασία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ολυμπιακού Φιλοτελισμoύ (FIPO) και την αιγίδα της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FIP).

H έκθεση πρόκειται να καταλάβει έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων στους κλιματιζόμενους εκθεσιακούς χώρους του σύγχρονου Εκθεσιακού Κέντρου Εκθέσεων και Προβολής (EKEΠ) στη Μεταμόρφωση.

Τα εκθέματα με Ολυμπιακά και εν γένει αθλητικά γραμματόσημα διακεκριμένων συλλεκτών από όλο τον κόσμο θα αναπτυχθούν σε 1000 περίπου εκθεσιακά πλαίσια που έχουν πρόσφατα κατασκευαστεί από τα ΕΛΤΑ.

Εκτός από το Φιλοτελικό τμήμα, θα υπάρχουν τμήματα Νομισμάτων και Τεκμηρίων, περίπτερα διαφόρων ξένων Ταχυδρομικών Διευθύνσεων, εμπόρων γραμματοσήμων, διαφόρων Μουσείων, του Οργανισμού ΑΘΗΝΑ 2004 κλπ.

Τα περίπτερα των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα διαθέτουν, μεταξύ άλλων,  όλες τις σειρές που έχουν εκδοθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ως και τις ειδικές αναμνηστικές σφραγίδες που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη.

Η Οργανωτική Επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικευμένους Έλληνες συλλέκτες και στελέχη των ΕΛΤΑ, έχει εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να παρουσιάσει μια μεγαλόπρεπη έκθεση που θα προβάλει το φιλοτελισμό ως πολιτιστικό αγαθό, οι οργανωτές έχουν ήδη στο ενεργητικό τους τη καλύτερη μέχρι σήμερα, όπως ομολογείται διεθνώς, οργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης Ολυμπιακών – Αθλητικών Γραμματοσήμων και Τεκμηρίων «Αθήνα 1896-1996, η οποία εγκυάται και την επιτυχία της OLYMPHILEX 2004.

 

Η διεύθυνση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι:

 

OLYMPHILEX 2004

Τ. Θ 3370

102 10 AΘΗΝΑ

Τηλ: (+30) 210 3353 521 και (+30) 210 3353 528

Fax: (+30) 210 3353 531

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:  οlymphi1@otenet.gr και οlymphi2@otenet.gr

 

Νέα της έκθεσης θα μπορούν σύντομα να βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στις ιστοσελίδες του Οργανισμού ΑΘΗΝΑ 2004 www.ATHENS2004.com και της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας www.hps.gr

 

Συνημμένο το σήμα της Έκθεσης η χρήση του οποίου επιτρέπεται μόνο όταν συνοδεύει διαφημιστικά κείμενα για την έκθεση OLYMPHILEX 2004.

 

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2004  

AΒ/ΛΣ

 

© Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία 2001