ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
 

Η οργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης Ολυμπιακών - Αθλητικών Γραμματοσήμων, Νομισμάτων και Τεκμηρίων OLYMPHILEX 2004 η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τις 12 -22 Αυγούστου 2004, ευρίσκεται σε εξέλιξη και οι προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής επιταχύνονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

- Μέχρι σήμερα έχουν οριστεί 33 ξένοι Αντιπρόσωποι από αντίστοιχες εθνικές Φιλοτελικές Ομοσπονδίες, που καλύπτουν όλες τις ηπείρους.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι ο Φιλοτελισμός αγκαλιάζει όλα τα έθνη, ανεξάρτητα από φυλετικές, πολιτικές και θρησκευτικές διακρίσεις και ενώνει τους ανθρώπους κάτω από την ομπρέλα αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.
Η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους εκθέτες μέσω των εθνικών τους αντιπροσώπων έχει οριστεί η 20η Μαΐου.
Οι πολλές, ωστόσο, αιτήσεις που έχουν μέχρι τώρα ληφθεί αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον για την Έκθεση, και είναι βέβαιο ότι η Ελλάς θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει πολλές σημαντικές συλλογές που θα προσελκύσουν την προσοχή και το θαυμασμό των επισκεπτών.

- Ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα της Οργανωτικής Επιτροπής, υπήρξε ο καθορισμός του επίσημου ξενοδοχείου της Έκθεσης. Έπειτα από σκέψη, επιλέχτηκε το ξενοδοχείο ANNA - MARIA στη Βάρκιζα για τους ακόλουθους λόγους:
Βρίσκεται 10 χλμ. από το νέο Αερολιμένα Αθηνών, στο ιδιαίτερα προσφιλές θέρετρο των Αθηνών, στον Αργοσαρωνικό Κόλπο. Η απόσταση από τον χώρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκθέσεων και Προβολής (ΕΚΕΠ) στη Μεταμόρφωση που έχει επιλεγεί για τη στέγαση της Έκθεσης, δεν υπερβαίνει τα 35 λεπτά.
Η Οργανωτική Επιτροπή επιθυμώντας να προσφέρει στους διεθνείς Κριτές, Αντιπροσώπους και άλλους επίσημους προσκεκλημένους την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και εξυπηρέτηση, επέλεξε αυτό το άνετο και πλήρως κλιματιζόμενο ξενοδοχείο, δίπλα από την θάλασσα, σε παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να απολαύσουν κατά τη διάρκεια των μεγάλων και ζεστών ημερών του Αυγούστου, μαζί με τις πλούσιες φιλοτελικές εκδηλώσεις, και την ελληνική θάλασσα. 

- Οι εκθέτες και επισκέπτες που αναζητούν τη δύσκολη αυτή περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων χώρο διαμονής, μπορούν, αν επιθυμούν, να απευθυνθούν στο ταξιδιωτικό γραφείο Alfred's Tours, που έχει οριστεί ως επίσημος πράκτορας για την OLYMPHILEX 2004 (e-mail: alfreds@hellasnet.gr). 

- Η OLYMPHILEX 2004 είναι η πρώτη Παγκόσμια Φιλοτελική Έκθεση που καινοτόμησε ουσιαστικά χρησιμοποιώντας διαφορετικό σύστημα επικοινωνίας.
Η νέα τεχνολογία του διαδικτύου, έχει πια μπει στη ζωή μας και με τις διευκολύνσεις που προσφέρει, μπορεί να υποστηρίξει τη γρήγορη, εύκολη και ασφαλή επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους για την Έκθεση σε όλο τον κόσμο.
Γι αυτό το λόγο, η αλληλογραφία, οι Κανονισμοί, οι αιτήσεις συμμετοχής, οι αιτήσεις ενοικιάσεως περιπτέρων από τις διάφορες Ταχυδρομικές Διευθύνσεις καθώς και τους εμπόρους γραμματοσήμων και ενθυμημάτων, γίνεται καθολοκληρίαν μέσω του διαδικτύου.
Μέχρι σήμερα το πείραμα υπήρξε πολύ αποδοτικό και αποτελεσματικό και πιστεύεται ότι, αργά ή γρήγορα, θα το μιμηθούν και οι υπόλοιποι οργανωτές Παγκόσμιων Φιλοτελικών Εκθέσεων.

- Αν και η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 12 Αυγούστου, η επίσημη έναρξη έχει οριστεί για τις 16 Αυγούστου, ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους, η πολιτική ηγεσία της χώρας, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η ηγεσία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Έλληνες Ολυμπιονίκες κλπ. το πολιτιστικό αυτό γεγονός διεθνούς εμβέλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την Παγκόσμια Φιλοτελική έκθεση OLYMPHILEX 2004, μπορείτε να επικοινωνήσετε: 

Τηλ: (0030) 210 3353521, (0030) 210 3353528 Fax: (0030) 210 3353531
E-mail: olymphi1@otenet.gr ή olymphi2@otenet.gr 

Για νέα που αφορούν την Έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας www.hps.gr , όπου μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τους Κανονισμούς της OLYMPHILEX 2004.


Αθήνα, 10 Μαϊου 2004
ΑΒ/ΛΣ

 

© Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία 2001