ΛΕΣΧΗ ΕΡΜΗ

 

 

Δελτίο Τύπου 2 

Ιανουάριος 2005

 

Αγαπητέ φίλε,

Η Λέσχη του Ερμή, όπως ίσως γνωρίζεις, ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό την οικονομική και ηθική στήριξη της Εθνικής Φιλοτελικής Έκθεσης ΕΛΛΑΣ που πραγματοποίησε εκείνο το χρόνο η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία.

Η επιτυχία του θεσμού, εφόσον συνέβαλε κατά 22% στα έσοδα της Έκθεσης, επέβαλε τη συνέχισή του και σήμερα το μικρό υπόλοιπο που άφησε τότε (185.000 δρχ.), έχει ανέλθει στα $ 4.300.

Δυστυχώς μια φιλοτελική έκθεση στην Ελλάδα δεν έχει έσοδα εκτός του ενοικίου των πλαισίων οι δε περιπτώσεις χορηγίας είναι ανύπαρκτες. Τα έξοδα όμως είναι πραγματικά (μετάλλια, εκδόσεις κλπ). 

Είτε κάποιος είναι απλός ή προχωρημένος συλλέκτης, εθνικός ή διεθνής εκθέτης, ερευνητής ή μελετητής της ελληνικής ταχυδρομικής ιστορίας, οι Εθνικές ή Πανελλήνιες φιλοτελικές εκθέσεις ικανοποιούν τις φιλοτελικές του ανησυχίες και σκοπεύουν στη φιλοτελική του εκπαίδευση.

Η Εθνική Φιλοτελική Έκθεση "Φιλοτέλεια 2005", από το σχεδιασμό της, έχει θέσει ως στόχο την προβολή του ελληνικού γραμματοσήμου και των ελληνικών εκθεμάτων. Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της μετάκλησης τεσσάρων ξένων διεθνών κριτών στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ενημέρωσή τους σε ειδικότερα θέματα του ελληνικού φιλοτελισμού και την καλύτερη γνωριμία τους με τις ελληνικές συλλογές και εκθέματα.

Η πρόσκληση, εξάλλου, συμμετοχής της συλλογής Groom, είναι βέβαιο ότι θα λαμπρύνει της έκθεση και, μαζί με τις υπόλοιπες θαυμάσιες συλλογές που θα συμμετάσχουν, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συλλέκτες, εκθέτες και μελετητές για πολλαπλές ενδιαφέρουσες αναγνώσεις των διαφόρων εκθεμάτων και παραγωγικές συζητήσεις.

Ο κατάλογος της Έκθεσης θα είναι για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοποριακός και στόχος είναι να αποτελέσει μελλοντικό σημείο αναφοράς.

Το κέρδος για τον ελληνικό φιλοτελισμό από την όλη προσπάθεια είναι προφανές και θα δικαιώσει την ανυστερόβουλη και εθελοντική προσφορά των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης και του Δ. Σ της ΕΦΕ.

Σήμερα που η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία προχωρεί τον προσεχή Φεβρουάριο στην πραγματοποίηση της Εθνικής Φιλοτελικής Έκθεσης "Φιλοτέλεια 2005", η Λέσχη του Ερμή καλείται και πάλι να κάνει το καθήκον της.

Η εκστρατεία για την οικονομική στήριξη της Έκθεσης που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο έχει αποδώσει μέχρι στιγμής $ 3.600 από φίλους του εξωτερικού και 14.320 ευρώ από φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εάν προστεθεί και το υπάρχον αποθεματικό, έχει συγκεντρωθεί συνολικά ποσό πέραν των 21.400 περίπου ευρώ.

Ο στόχος είναι η συγκέντρωση 30.000 ευρώ για τη κάλυψη των αυξημένων εξόδων.

Η συμμετοχή στη Λέσχη του Ερμή είναι κατ' ελάχιστον 100 ευρώ ή Δολ. ΗΠΑ 100.

Καλούμαστε όλοι να τεθούμε στην πρώτη γραμμή της εθελοντικής προσφοράς. Πρέπει όλοι να καταβάλλουμε τον οβολό μας για την οικονομική στήριξη της Έκθεσης. 

Η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, λίγες φορές έχει ζητήσει την εθελοντική αρωγή των μελών και φίλων της. Όποτε το έκανε, είχε την ανταπόκριση που αναμενόταν και είναι ευγνώμων γι' αυτό.
Σήμερα, προσκαλούμε όλους στη συμπαράταξη για μια ευγενική μάχη που πρέπει να κερδηθεί από όλους για όλους.

Με εγκάρδιους φιλοτελικούς χαιρετισμούς και πολλές ευχές για το Νέο Έτος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
τ. Πρόεδρος
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

 

Δελτίο Τύπου 1 

Νοέμβριος 2004

 

Η Λέσχη του Ερμή ιδρύθηκε το 1984 για τη χρηματοδότηση της ΕΦΕ ΕΛΛΑΣ, της μεγαλύτερης εθνικής φιλοτελικής έκθεσης που έχει γίνει στη χώρα μας. Την προσπάθεια συνέτρεξαν θερμά πολλά μέλη και φίλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με τη συνεισφορά τους συνέβαλαν κατά 22% στα έσοδα της έκθεσης. Το μικρό θετικό υπόλοιπο που άφησε η διαχείριση (δρχ. 185.022) συμποσούται σήμερα στο ποσό των 4.300 ευρώ. Με τo θεσμό των εκθέσεων "Φιλοτέλεια" που καθιερώνει η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία με την οργάνωση της "Φιλοτέλεια 2005" τον προσεχή Φεβρουάριο, η Λέσχη του Ερμή καλείται να κάνει πάλι το καθήκον της.

Προσκαλούμε σήμερα τα παλαιά μέλη της Λέσχης του Ερμή, τα παλαιά και νέα μέλη της Εταιρείας, τους έλληνες και ξένους συλλέκτες και κάθε φιλοτελιστή να ανανεώσουν την πίστη τους στους υψηλούς στόχους που έχει τάξει και υπηρετεί η ΕΦΕ και να συνδράμουν οικονομικά την εθνική φιλοτελική έκθεση "Φιλοτέλεια 2005". Η συνδρομή μέλους ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Κάθε μέλος της Λέσχης θα λάβει, κατ’ αρχήν, δωρεάν
- ένα αντίτυπο του καταλόγου και του δελτίου βραβεύσεων, και
- ένα αναμνηστικό μετάλλιο
Ας βοηθήσουμε όλοι αυτή την ευγενική προσπάθεια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
τ. Πρόεδρος
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 


© Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία 2001